آنیلین

آنیلین ، یک ترکیب شیمیایی بسیار همه کاره و حیاتی، به دلیل اهمیت آن در کاربردهای مختلف صنعتی مشهور است. ماهیت معطر و خواص منحصر به فرد آن، آن را به یک عنصر کلیدی در تولید مواد متعدد از رنگ‌ها گرفته تا مواد دارویی تبدیل کرده است. علیرغم اهمیت آن، این ماده همچنین به دلیل سمیت و خطرات بالقوه آن در صورت عدم استفاده صحیح، نگرانی‌های قابل توجهی برای سلامتی ایجاد می‌کند. برای افرادی که با این محصول کار می کنند ضروری است که در پروتکل های ایمنی به خوبی تسلط داشته باشند تا خطرات مربوط به استفاده از آن را کاهش دهند. در ادامه همراه ما باشید.

آنیلین

آنیلین چیست؟

آنیلین نوعی پایه آلی است که در ساخت چندین رنگ، مواد منفجره، پلاستیک، داروها و لاستیک و مواد شیمیایی عکاسی استفاده می‌شود. این ماده یک ترکیب آلی است که در دسته گروه‌های شیمی آلی قرار دارند که به آن آمینوبنزن یا فنیل آمین می‌گویند.

این ترکیبات به عنوان سمی و یکی از کلاس‌های آمین‌های معطر شناخته شده اند. آنها در انواع کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند و تمام ویژگی‌های ترکیب معطر را دارند. ترکیبات آنیلین دارای فرمول C6H5NH2 هستند که در آن گروه آمینه به گروه فنیل متصل است.

این ماده به شکل مایع، روغنی مایل به زرد و کمی قهوه‌ای رنگ است که بوی ماهی گندیده می‌دهد. این یک ماده شیمیایی است که مایعی قابل اشتعال است و بوی بسیار نامطبوعی دارد. ترکیب این ماده در آب بی‌رنگ تا قهوه‌ای روشن محلول است. از آنجایی که در فرمول شیمیایی خود از 6 اتم کربن، 7 اتم هیدروژن و 1 اتم نیتروژن تشکیل شده است، یک ترکیب آلی است.

کاربرد آنیلین در صنعت

از آنیلین‌ در زمینه‌های مختلف علم و زندگی روزمره استفاده می‌شود. برخی از کاربردهای این محصول در زیر آورده شده است.

این ماده در صنعت لاستیک برای پردازش مواد شیمیایی لاستیکی و محصولاتی مانند لاستیک خودرو، دستکش، بادکنک و غیره کاربرد دارند.

همچنین به عنوان عامل رنگرزی برای تولید لباس‌هایی مانند شلوار جین و غیره استفاده می‌شود.

برای تولید داروها، به عنوان مثال، پاراستامول، استامینوفن و تیلنول استفاده می‌شود.

در صنعت کشاورزی نیز به شکل آفت کش‌ها و قارچ کش‌ها استفاده می‌شود.

همچنین برای تولید پلی اورتان استفاده می‌شود که سپس برای ساخت پلاستیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فروش آنیلین مرک

فروش آنیلین مرک و صنعتی

جهت خرید و اطلاع از قیمت آنیلین مرک 822256 و 101261 همچنین گرید صنعتی ایکس شیمی لطفا با همکاران ما در بخش فروش تماس حاصل فرمایید.

فروش آنیلین

خواص فیزیکی آنیلین

اجازه دهید در مورد خواص فیزیکی این ماده که در زیر آورده شده است صحبت کنیم.

نقطه جوش 184.13 درجه سانتیگراد و نقطه ذوب آن 6.3- درجه سانتیگراد است.

کمی در آب حل می‌شود و آزادانه در مواد شیمیایی مانند اتانول و اتر حلال است.

این ترکیب آلی وقتی در معرض نور و هوا قرار می‌گیرد تیره‌تر می‌شود.

به عنوان یک باز ضعیف شناخته شده است و هنگامی که با اسیدهای قوی واکنش می‌دهد، تمایل به تشکیل یون آنیلینیوم C6H5N3+ دارد.

گفته می‌شود زمانی که از طریق هوا استنشاق می‌شود یا جذب پوست می‌شود سمی است زیرا اکسیدهای نیتروژنی تولید می‌کند که برای بدن انسان و همچنین محیط زیست مضر است.

واکنش‌های آنیلین

حال اجازه دهید نگاهی به برخی از واکنش‌ها و ترکیبات آنیلین بی‌اندازیم.

واکنش اکسیداسیون

واکنش‌های اکسیداسیون ترکیبات آنیلین‌ها منجر به تشکیل پیوندهای کربن-نیتروژن می‌شود.

پایه

آنیلین بازهای ضعیف‌تری هستند و در واکنش با اسیدهای قوی تر، ترکیبات یون‌های آنیلینیوم را تشکیل می‌دهند.

آسیلاسیون

در واکنش آسیلاسیون، آنیلین‌ها تمایل دارند به آسانی با اسیدهای کربوکسیلیک واکنش داده و آمیدها را تشکیل دهند.

واکنش‌های دیگر  عبارتند از واکنش آلکیلاسیون، هیدروژناسیون، دیازوتیزاسیون، واکنش Wohl-Aue و غیره.

MSDS آنیلین

در صورت بلعیده شدن، تماس با پوست یا استنشاق سمی است.
ممکن است باعث واکنش پوستی آلرژیک شود.
باعث آسیب جدی به چشم می‌شود.
مشکوک به ایجاد نقص ژنتیکی.
مشکوک به ایجاد سرطان.
با قرار‌گرفتن در معرض طولانی مدت یا مکرر باعث آسیب به اندام ها می‌شود.
برای آبزیان بسیار سمی با اثرات طولانی مدت.
از انتشار به محیط خودداری کنید.
از دستکش محافظ / لباس محافظ / محافظ چشم / محافظ صورت / محافظ شنوایی استفاده کنید.
در صورت بلعیده شدن: فوراً با مرکز مسمومیت/پزشک تماس بگیرید.
در صورت تماس با پوست: با آب فراوان بشویید. در صورت احساس ناخوشی با مرکز مسمومیت/پزشک تماس بگیرید.
در صورت استنشاق: فرد را به هوای تازه ببرید. با یک مرکز مسمومیت/پزشک تماس بگیرید.
در صورت ورود به چشم: چند دقیقه با احتیاط با آب بشویید. لنزهای تماسی را در صورت وجود حذف کرده و به شستشو ادامه دهید.

مضر برای سلامتی خطر آسیب به پوست و چشم مضر برای طبیعت خطر سمیت زیاد


تهیه و تنظیم: امین علی محمدی کارشناس ارشد بیوشیمی و علاقه مند به تولید محتوا در حوزه مواد شیمیایی.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها