اسیدهای آمینه طبیعی و سنتزی

گلوتامیک اسید

گلوتامیک اسید یک آلفا آمینه اسید غیر ضروری است که در سنتز پروتئین‌ها و متابولیسم سلولی نقش حیاتی دارد و هم در بدن تولید می‌شود و هم از طریق غذاهای پروتئینی قابل دریافت است.

این ماده علاوه بر نقش ساختاری در پروتئین‌ها، به عنوان یک انتقال‌دهنده عصبی تحریکی در مغز عمل می‌کند و در فرآیندهای شناختی مانند یادگیری و حافظه مؤثر است.

گلوتامیک اسید در مسیرهای متابولیک مختلف از جمله سنتز سایر اسیدهای آمینه و ترکیبات حیاتی و همچنین به عنوان پیش‌ساز GABA (یک انتقال‌دهنده عصبی آرام‌بخش) نقش دارد.

این ماده در انتقال نیتروژن و سم‌زدایی آمونیاک نیز نقش دارد و فرمول شیمیایی آن C5H9NO4 است.

ال اورنیتین (l-Ornithine)

آمینو اسیدها بلوک های سازنده پروتئین‌ها هستند. آنها ترکیبات آلی هستند که دارای هر دو گروه آمینه (-NH2) و گروه اسید کربوکسیلیک (-COOH) هستند. 20 نوع مختلف اسید آمینه وجود دارد که می‌توان آنها را به روش‌های مختلف ترکیب کرد و پروتئین را تشکیل داد. ال اورنتین یکی از آمینو اسیدها می‌باشد که ما در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. پس در ادامه با ما باشید.

گلوتامین (Glutamine)

گلوتامین یک آمینو اسید فراوان و همه کاره است که برای سلامتی شما ضروری است. اما مهم است که قبل از مصرف مکمل‌ها در مورد شواهد واقع بینانه باشید. مصرف گلوتامین می‌تواند به بیماری سلول داسی شکل، کمک کند. ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را در شرایط بیماری، به شرطی که به گلوتامین بیشتری از آنچه بدن شما می‌تواند بسازد نیاز دارید، تقویت کند. اما هیچ شواهد محکمی وجود ندارد که نشان دهد این ماده در صورتی که دارای جسم سالمی هستید، فواید عمده‌ای برای شما خواهد داشت. یک بدن سالم تمام گلوتامین مورد نیاز خود را از منابع طبیعی دریافت خواهد کرد.

ال متیونین (L-Methionine)

ال تریپتوفان (L-Tryptophan)

گلایسیل گلایسین (Glycylglycine)

گلایسیل گلایسین یک دی پپتید گلیسین است که از ساده ترین پپتید ساخته می‌شود. این ترکیب برای اولین بار توسط امیل فیشر و ارنست فورنو در سال 1901 با جوشاندن 2،5-دیکتوپی پرازین با اسید کلریدریک ساخته شد.

ال ایزولوسین (Isoleucine)

ایزولوسین یک آمینو اسید ضروری است که در قلمرو تغذیه و سلامت کلی انسان اهمیت زیادی دارد. این ماده به عنوان یکی از 9 آمینو اسید ضروری ، نقش مهمی در سنتز پروتئین و فرآیندهای ترمیم عضلات در بدن دارد. ساختار شیمیایی منحصر به فرد آن را قادر می‌سازد تا یک جزء کلیدی در ارتقاء رشد، توسعه و بهبودی مطلوب برای افراد در تمام سنین باشد. ایزولوسین که رسماً به عنوان یک آمینو اسید شاخه دار (BCAA) طبقه بندی می شود، به دلیل توانایی آن در حمایت از تولید انرژی و استقامت در طول فعالیت های بدنی برجسته است.

ال تیروزین (L-tyrosine)

ال سرین (L-Serine)

ال سیستئین هیدروکلراید (L-Cysteine hydrochloride)