زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه

ال اورنیتین (l-Ornithine)

مقدمه:

آمینو اسیدها بلوک های سازنده پروتئین‌ها هستند. آنها ترکیبات آلی هستند که دارای هر دو گروه آمینه (-NH2) و گروه اسید کربوکسیلیک (-COOH) هستند. 20 نوع مختلف اسید آمینه وجود دارد که می‌توان آنها را به روش‌های مختلف ترکیب کرد و پروتئین را تشکیل داد. ال اورنتین یکی از آمینو اسیدها می‌باشد که ما در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. پس در ادامه با ما باشید.

اورنیتین

اورنیتین چیست

اورنیتین یک آمینو اسید غیر ضروری است که در بدن ساخته می‌شود. برای ایجاد پروتئین استفاده نمی‌شود، اما در فرآیندهای دیگر نقش دارد. همچنین می‌توان آن را در آزمایشگاه ساخت.

این ماده نقش مهمی در چرخه اوره ایفا می‌کند، فرآیندی که به بدن کمک می‌کند نیتروژن اضافی را به شکل اوره دفع کند. همچنین در سایر فرآیندهای بیولوژیکی مهم، مانند سنتز پلی آمین‌ها، که برای رشد و ترمیم سلول ضروری هستند، دخیل است.

ادعا می‌شود مکمل‌های اورنیتین باعث افزایش ترشح هورمون رشد و سوزاندن چربی اضافی بدن می‌شود. این ماده برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی و عملکرد خوب کبد ضروری است.

اورنیتین ممکن است به افزایش سطح اسید آمینه دیگری به نام آرژنین کمک کند. همچنین ممکن است سطح هورمون‌هایی را افزایش دهد که اندازه عضلات را افزایش می‌دهد.

مردم از این مکمل برای عملکرد ورزشی، پوست خشک، بی‌خوابی، بهبود زخم و اهداف دیگر استفاده می‌کنند، اما هیچ مدرک علمی خوبی برای حمایت از بیشتر این موارد وجود ندارد.

اورنیتین را با اورنیتین آلفا کتوگلوتارات (OKG) یا L-Ornithine-L-Aspartate اشتباه نگیرید. اینها یکی نیستند.

l-ornithine

خرید ال اورنیتین پودری

جهت خرید ال اورنیتین به صورت پودر و اطلاع از موجودی و قیمت در مقادیر آزمایشگاهی( L-Ornithine monohydrochloride مرک اصلی و انواع چینی و هندی) و همچنین صنعتی با همکاران ما در بخش فروش تماس حاصل فرمایید. برای دقت در روند مکالمات با همکاران ما، لطفا از شبکه‌های اجتماعی واتس اپ و تلگرام جهت استعلام استفاده بفرمایید.

Ornithine فوائد

این ماده یک اسید آمینه غیر ضروری است که نقش مهمی در چندین عملکرد بدن، به ویژه در چرخه اوره و سنتز پروتئین ایفا می‌کند. در اینجا برخی از کاربردهای کلیدی آن آورده شده است:

1. چرخه اوره

اورنیتین جزء مرکزی چرخه اوره است، یک مسیر متابولیکی که آمونیاک سمی را برای دفع از طریق ادرار به اوره کمتر مضر تبدیل می‌کند.
این فرآیند به حفظ تعادل اسید و باز کمک می‌کند و از تجمع آمونیاک در جریان خون جلوگیری می‌کند.

2. سنتز پروتئین

در سنتز پروتئین‌ها نقش دارد که برای ساخت و ترمیم بافت‌ها ضروری هستند.
به تولید پلی آمین‌ها، مواد لازم برای رشد و تقسیم سلولی کمک می‌کند.

3. مزایای بالقوه سلامت

در حالی که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اورنیتین برای مزایای سلامتی بالقوه مختلف مورد مطالعه قرار گرفته است، از جمله:

بهبود عملکرد کبد

همچنین ممکن است با کمک به فرآیند سم‌زدایی و کاهش سطح آمونیاک به عملکرد کبد کمک کند.

افزایش عملکرد ورزشی

برخی از مطالعات نشان می دهد که اورنیتین، در ترکیب با سایر اسیدهای آمینه، ممکن است عملکرد ورزشی را با افزایش سطح هورمون رشد بهبود بخشد. با این حال، برای تأیید این موضوع به شواهد بیشتری نیاز است.

بهبود زخم

ممکن است با تحریک رشد و ترمیم بافت به بهبود زخم کمک کند.

کمک به خواب

برخی افراد از مکمل‌های اورنیتین برای بهبود کیفیت خواب استفاده می‌کنند.

نکته مهم در خصوص مکمل اورنیتین

در حالی که این ماده به طور کلی بی‌خطر است، ضروری است قبل از مصرف هر گونه مکمل، با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید، به خصوص اگر بیماری‌های زمینه‌ای دارید یا دارو مصرف می‌کنید.
اثربخشی مکمل‌های اورنیتین برای ادعاهای سلامتی مختلف هنوز در دست بررسی است و تحقیقات بیشتری برای درک کامل مزایا و خطرات احتمالی آن مورد نیاز است.

شاید برای شما جالب باشد: ال لیزین

منابع طبیعی اورنیتین

اگرچه میزان دقیق اورنیتین در غذاها به طور گسترده مطالعه نشده است، اما به طور کلی، غذاهای غنی از پروتئین حاوی مقادیر قابل توجهی از این ماده هستند. برخی از منابع غذایی که ممکن است حاوی اورنیتین باشند عبارتند از:

  • گوشت قرمز: گوشت گاو، بره و گوساله
  • گوشت طیور: مرغ، بوقلمون
  • ماهی: ماهی سالمون، تن ماهی، ماهی کاد
  • تخم مرغ: سفیده تخم مرغ
  • محصولات لبنی: شیر، ماست، پنیر
  • حبوبات: لوبیا، نخود، عدس
  • آجیل و دانه‌ها: بادام، گردو، دانه کدو تنبل
جمع‌بندی

اگرچه این ماده را می‌توان از طریق رژیم غذایی به دست آورد، اما مکمل‌های اورنیتین نیز برای افزایش سطح این آمینو اسید در بدن در دسترس هستند. با این حال، قبل از استفاده از هرگونه مکمل، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

منابع

Webmd

go.drugbank

تهیه و تنظیم: فرهاد سلام زاده

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها